четвер, 19 лютого 2015 р.

Цікавинки про дітей:)

* У Кореї ті 9 місяців, що  дитина перебуває в утробі матері, заносять у вік. Тому корейським дітям за документами завжди на рік більше, ніж їх ровесникам з інших країн, хоча чисто фізично ніякої різниці у віці немає. 
***
    * Вираз «хлопчик для биття» пішло з Англії. У 15-18 ст. тут виховували спадкових принців і карали за провини не їх самих (бити королівських осіб суворо заборонялося), а спеціальних хлопчиків, які виховувалися разом з ними. Як показувала практика, таке покарання було дуже ефективним: оскільки принцу зазвичай не дозволялося грати ні з ким іншим, крім хлопчика для биття, у дітей встановлювалася тісний емоційний зв'язок. 
***
    * У 17 столітті Людовик XIV вирішив подбати про виховання свого сина і видав указ підготувати навчальну бібліотеку римської і грецької класики, очищеної від непристойностей і адаптованої до дитячого сприйняття. Книг було так багато, що робота була завершена через 28 років, коли його синові це вже не було потрібно. 
***
    * У пластмасу, з якої виготовляються деталі конструктора «Лего», додається спеціальну речовину, яка добре висвічується на рентгенівських знімках. Це робиться спеціально на випадок, якщо дитина проковтне деталь. 
***
    * Англійські вчені стверджують, що діти, які постійно мають справу з комп'ютером, набагато швидше навчаються математиці і в 5 разів швидше вчаться читати і писати. 
***
    * У Москві існує закритий Клуб батьків "дітей індиго". Закритим він вважається не через елітарності, це просто необхідна обережність. Тому що  "зоряна" дитина - це завжди біла ворона серед своїх однолітків.
***
* "Діти індиго" можуть займатися одночасно п'ятьма справами, щоб були зайняті ноги, руки і голова. Наприклад, хлопчик Даня в 5 років говорить одночасно на чотирьох мовах. Його активність зводить з розуму бабусю і вчителі з дошкільної освіти. Чотирирічна дівчинка Лана відмовляється спати, тому що вважає, що може пропустити все найцікавіше в цьому житті.
***
* Діти Інгдіго були завжди, в усі часи, в усіх цивілізаціях. Такі діти вважалися геніями або одержимими. Моцарт, Леонардо да Вінчі, Ломоносов - типові індиго.

***
* 15 квітня 1987 року в Америці офіційно зникло сім мільйонів дітей. Це було пов'язано з вимогою ідентифікувати дітей, завдяки яким громадяни отримували право платити менше податків. До цього можна було проставляти в графі «утриманці» будь-яку кількість дітей, і податкові органи вірили на слово.

***
* Вираз «і коню зрозуміло» стало популярним завдяки радянським інтернатам для обдарованих дітей. Діти, які вже мають досвід занять за нестандартною програмі, навчалися в класах А, Б, В, Г, Д, а новачків визначали в класи Е, Ж, І. Відчуваючи свою перевагу, більш досвідчені діти називали новачків «їжаки» і жартували над ними: «це і їжаку зрозуміло, не те що нам!»
***
* У США в останні роки стало дуже популярним давати дітям імена на честь відомих брендів. Так, дівчаток часто називають «Шанель» і «Армані», а хлопчиків - «Найк» і «Лексус».

***
* Якщо у матері I група крові, у батька II, а дитина несподівано народжується з III, це зовсім не означає, що вона від іншого батька. Група крові дитини або збігається з групою когось з батьків, або дорівнює сумі їх груп крові.
***
* У Японії по відношенні до дітей слово "поганий" і "нехороший" не вживається взагалі.
***
 * Софія Ковалевська познайомилася з математикою в ранньому дитинстві, коли на її кімнату не вистачило шпалер, замість яких були наклеєні листи з лекціями Остроградського про диференціальному й інтегральному численні.
***
* Вольфганг Амадей Моцарт почав складати музику на 3 роки.

* У більшості мов світу слова «мама» і «тато» мають схоже звучання. Це пояснюється не єдиним походженням всіх мов, а тим, що ці слова - перші схожі на слова звуки, які вимовляють лепечучі діти.

Немає коментарів:

Дописати коментар